Contactează-ne!

Descoperă o echipa unită ce lucrează pentru a furniza soluții inginerești de încredere.

icon_widget_image Luni-Vineri: 9am - 6pm; Weekend: Închis icon_widget_image Splaiul Unirii nr. 165, TN Offices 2, et.8, Sector 3, București, România icon_widget_image +40 37 4063 488 Fax: +40 374 090 914

Practică 20223 min. de citit

Studenții de anul 2 de la Facultatea de Construcții Civile, Industriale și Agricole, specializarea Inginerie și Management în Construcții din cadrul Universității de Tehnice de Construcții București, au început, pe 20 iunie 2022, programul de practică în cadrul companiei noastre – Ubitech Construcții.

Acest program a fost special conceput pentru a le oferi o experiență care să le îmbogățească cunoștințele în ceea ce privește activitatea practică a unei companii de antreprenorial general în construcții, și să le trezească interesul pentru meseria de inginer.

Ei au venit la birou zilnic și au lucrat cot la cot cu inginerii noștri, descoperind frumoasa lume a construcțiilor și întreaga echipă care stă în spatele unui proiect design & build.

Maria de la HR le-a prezentat “ghidul viitorului absolvent” și a purtat discuții cu fiecare dintre ei despre oportunitățile de angajare în domeniul construcțiilor.

Au participat la un training oferit de partenerul nostru Graitec, în care li s-au prezentat programele Revit și Advance Design. În cadrul practicii, studenții au folosit programele WinDocDeviz, Navis, Revit.Studenții au mers pe două dintre șantierele noastre: o construcție civilă – pavilion administrativ, D+P+3E, s.c. 3054mp și o construție industrială – hală metalică pentru adăpostire autovehicule, P, s.c. 1538mp.

În cadrul acestor vizite li s-au prezentat proiectele, stadiul de execuție al lucrărilor, felul în care se coordonează lucrările în relație cu colegii de la birou, dar și cu beneficiarul și au testat tehnologia de Mixed Reality prin echipamentul Microsoft HoloLens2. Au participat la completarea checklist-urilor de commissioning în procesul de recepție internă, etapă premergătoare recepției finale.

Studenții au cunoscut toate birourile companiei noastre din cadrul Departamentului Tehnic.

La Derulare Contracte, li s-a arătat cum se realizează o ofertă de preț pentru Beneficiar și care este fluxul de colaborare între Biroul Devize, Decontare, Procurement și Derulare Contracte.

În Biroul Procurment, au întocmit cererile de ofertă, au verificat ofertele primite și au făcut comparații de preț între oferte de la mai mulți furnizori. Tot aici, au învățat să extragă din proiect toate informațiile tehnice necesare execuției și să întocmească/verifice liste de cantități.

În Biroul Decontare, au învățat să completeze o condică de evidență a turnării betoanelor, să urmărească trasabilitatea de armătură pe baza documentelor din șantiere și să verifice documentele de recepție la finalizarea lucrărilor. Au înțeles conținutul unei situații de lucrări, inclusiv fluxul de verificare și aprobare și au învățat forma și conținutul atașamentelor. Li s-au prezentat toate detaliile legate de întocmirea proceselor verbale pentru cartea tehnică, procesul de commissioning pe baza check-list-urilor la finalul lucrărilor.

Noi am încercat să comasăm tot ce s-a întâmplat într-un rezumat și până-ncepe anul 3 le dorim o vară plină cu idei.

Studenții au plecat și testimoniale au lăsat:

Această experiență i-a ajutat pe studenți să-și formeze o imagine cât mai clară despre ceea ce înseamnă să lucrezi în domeniul construcțiilor.
#UbitechConstructii #UbitechTeam #Practica2022 #PracticaUTCB #BuildInBuildOut