Apariție media în Agenda Construcțiilor


Ubitech, o companie tanara pe piata constructiilor din Romania, dar cu o inalta capacitate tehnica si specializata in proiecte complexe, traverseaza o perioada de dezvoltare si mizeaza pe o crestere de 50% a business-ului in 2021. Evolutia se datoreaza cresterii cererii pe zona de infrastructura militara, dar si capacitatii tehnice a companiei, ca promotoare a tehnologiilor digitale pe piata de constructii din Romania. In prezent, Ubitech lucreaza la executia unor proiecte cu un grad ridicat de complexitate tehnica, cum sunt depozitele de combustibil de aviatie din Otopeni, o hala de mentenanta si depozitare a echipamentelor militare in Giurgiu, o cladire-simulator de zbor si complexul multifunctional de pregatire a aviatorilor in Bucuresti, magazii pentru depozitarea materiale periculoase in Barlad si multe altele. In total, portofoliul de contracte se ridica la aproximativ 100 de milioane lei, cu o rata medie de executie de un an si jumatate (inclusiv proiectare).Ubitech Constructii are capital integral romanesc si este activa pe piata din anul 2015.Interviu cu Catalin Podaru, Director General la Ubitech Constructii si manager cu o experienta profesionala de 11 ani in acest domeniu de activitate. Citeste intregul articol aici!

Apariție media în Caleaeuropeana.ro

Contactat de CaleaEuropeană.ro, directorul general al Ubitech Construcții, o companie românească specializată în execuție de lucrări în domeniul apărării și proiecte NATO, a afirmat că o impulsionare a implicării industriei naționale de apărare în programele de modernizare a Armatei României este un “semnal foarte bun”.“Prezența, participarea și implicarea industriei naționale de apărare în programele care vizează înzestrarea, modernizarea și dezvoltarea Armatei României este necesară. În primul rând, pentru ca nivelul de performanță al Armatei în cadrul NATO să continue să reprezintă un etalon pentru rolul României de aliat model în regiunea flancului estic și al Mării Negre. În al doilea rând, pentru a arăta că industria națională de apărare este un partener cu un mare potențial de dezvoltare pentru industriile omoloage din NATO, îndeosebi pentru companiile americane care sprijină dezvoltarea sectorului de apărare autohton”, a declarat Cătălin Podaru, directorul general al Ubitech Construcții. Citeste intregul articol aici!

Companiile Leviatan Design și Ubitech prezintă tehnologia BIM aplicată în construcții studenților de la Facultatea de Construcții din Timișoara – caleaeuropeana.ro


Companiile Leviatan Design și Ubitech Construcții, specializate în proiecte de infrastructură de apărare și NATO, susțin joi o prezentare studenților și cadrelor didactice de la Facultatea de Construcții din Timișoara din cadrul Universității Politehnice în cadrul sesiunii de conferințe online pe tema “BIM în Romania”.

Subiectul prezentării realizate de Leviatan Design și Ubitech Construcții este “Proiectare și Execuție BIM”, iar participantii vor putea observa aplicarea modului de lucru BIM în România pentru proiecte de importanță națională de tip Design&Build.

Conferința este realizată în parteneriat cu UTCB si Graitec, fiind organizată de către Ș.L. Dr. –Ing. Andrei CRIȘAN (UPT, Facultatea de Construcții, dep. CMMC).

Apariție media în Caleaeuropeana.ro


Ubitech Construcții și asocierea de firme participante își vor respecta toate angajamentele pentru construcția sediului acestui comandament important pentru România”, a declarat Cătălin Podaru, directorul Ubitech Construcții, pentru CaleaEuropeană.ro.

Directorul companiei Ubitech Construcții, lider al unei asocieri de firme care va realiza lucrările de infrastructură pentru Comandamentul Corpului Multinațional de Sud-Est de la Sibiu, a anunțat marți că au fost demarate în avans lucrările pentru realizarea infrastructurii statice a comandamentului în cazarma 562 din Sibiu.

“Noi înțelegem importanța acestui obiectiv strategic, atât pentru securitatea România, cât și pentru spațiul de securitate euro-atlantică, ca parte a deciziilor luate la nivelul NATO și la nivelul apărării naționale. Comandamentul Corpului Multinațional Sud-Est de la Sibiu și-a început activitatea la data de 1 iulie. Astfel, lucrările au început în avans și sperăm ca, pe fondul unor activități susținute, să le finalizăm mai devreme față de termenul avansat inițial. Citeste intregul articol aici!

Clădirea Simulatorului de Zbor de la Borcea

Împărtășim cu tine soluțiile proiectate și executate!

  • Tip proiect: construcții civile
  • Suprafață construită: 945,20 mp;
  • Suprafață utilă: 849,00 mp;
  • Înălțime maximă: 10,30 ml;

În cadrul proiectului INFRASTRUCTURĂ BAZA AERIANĂ - ZONA OPERAŢIONALĂ 2008-I-727 Feteşti,

UBITECH CONSȚRUCTII a realizat clădirea aferentă centrului de înstruire a piloților – Simulator de zbor, situată in localitatea Borcea, județul Călărași.

Structura clădirii a fost realizată din cadre, cu fundaţii, stâlpi, grinzi şi plansee din beton armat.

Pereţii de închidere, căt și cei de compartimentare, au fost realizați din zidărie de cărămidă.

Învelitoarea este de tip terasă, termo-hidro-izolată, la doua cote de nivel, distincte.

Din punct de vedere al realizării instalațiilor, provocarea pentru proiectul acesta a fost atingerea tuturor parametrilor impuși pentru astfel de echipamente, mai precis controlul umidității atât la limita inferioară, cât și la limita superioară, dar mai ales nivelul de filtrare pentru care a fost cerut să fie conform standardului ISO14644 -ISO 8 (Cleanrooms and associated controlled environments) un standard destul de rar întâlnit în construcțiile de acest tip. Prin efortul comun al departamentului de instalații a fost identificată soluția optimă, respectiv alegerea unui sistem compact realizat special pe nevoile și cerințele din tema de proiectare

Clădirea Simulator de Zbor dispune de instalații de răcire/încălzire și control umiditate de tip “close-control” (dulapuri de climatizare) de înaltă precizie, funcționând în regim de pompă de căldură aer-aer cu agent frigorific freon ecologic. Acest tip de dulap de climatizare este utilizat în domeniul sistemelor de control climatic de precizie, destinat spațiilor în care degajările de căldură sunt mari, realizând astfel o optimizare maximă între capacitatea de răcire și amprenta la sol a echipamentului.

Acest tip de echipament realizează un control climatic de precizie simultan și continuu, 24 de ore pe zi, al temperaturii, umidității, distribuției și purității aerului respectând normele “C.E.” privind asigurarea securității mecanice, electrice și electromagnetice a echipamentelor. Pentru cabina simulatorului de zbor au fost prevăzute două canale de introducere aer, cu secțiune circulară, având diametrele de 500 mm. Debitul de aer pentru fiecare racord de aer introdus vă fi de 4100m3/h, la o presiune disponibilă de 400Pa cu un nivel de filtrare de 5 microni.

Misiunea a fost îndeplinită cu succes de către colegii Ubitech Construcții implicați în acest proiect-toate cerințele din tema de proiectare au fost respectate întocmai.