Contactează-ne!

Descoperă o echipa unită ce lucrează pentru a furniza soluții inginerești de încredere.

icon_widget_image Luni-Vineri: 9am - 6pm; Weekend: Închis icon_widget_image Splaiul Unirii nr. 165, TN Offices 2, et.8, Sector 3, București, România icon_widget_image +40 37 4063 488 Fax: +40 374 090 914

Ubitech Construcții, susținător al inițiativelor din domeniul educației, pentru formarea inginerilor din România3 min. de citit

Din dorința de a contribui la formarea inginerilor din România, compania Ubitech Construcții a susținut mai multe inițiative din domeniul educației în luna aprilie 2023, alături de Leviatan Design, care este parte a aceluiași grup de companii.  

Astfel, participarea echipei seismice a Universității Tehnice de Construcții București la Concursul Internațional de Inginerie Seismică din Statele Unite ale Americii a fost susținută de Leviatan Design, alături de Ubitech Construcții.  

De asemenea, specialiștii Ubitech au participat împreună cu colegii de la Leviatan la o serie de activități și dezbateri organizate cu ocazia desfășurării ediției de anul acesta a evenimentului ConstructFest. În plus, compania Ubitech Construcții a pregătit anul acesta noi programe de practică și internship pentru studenții de la Universitatea Tehnică de Construcții București și Universitatea Politehnica din București.  

 

Echipa seismică de la UTCB, susținută de Ubitech la Concursul Internațional de Inginerie Seismică

Anul acesta, Concursul Internațional de Inginerie Seismică, organizat de Earthquake Engineering Research Institute, 

s-a desfășurat în perioada 11-14 aprilie 2023, în San Francisco, California, adunând laolaltă 38 de echipe de la universități prestigioase din întreaga lume.

Alexandra, Eliza, Cornel, Emanuel, Paul, Petru și Răzvan, cei șapte studenți care au reprezentat Universitatea Tehnică de Construcții București la ediția de anul acesta a Concursului Internațional de Inginerie Seismică, s-au consultat cu specialiștii companiilor Ubitech Construcții și Leviatan Design, pentru a construi o mechetă din lemn de balsa, care a fost testată pe o platforma seismică a competiției.

În prima zi a concursului, juriul a realizat o analiză preliminară a machetelor înscrise în competiție, iar în cea de-a doua zi, echipa seismică de la UTCB a susținut prezentarea proiectului Cyto Tower, care le-a adus la finalul concursului distincția “Best Architecture”.

 

Specialiștii Ubitech, prezenți la evenimentul ConstructFest 2023

Desfășurat în perioada 24-28 aprilie 2023, ConstructFest, cel mai mare târg european de construcții pentru elevi și studenți, le-a oferit specialiștilor Ubitech o ocazie perfectă pentru a cunoaște sute de studenți de la facultăți cu profil tehnic și pentru a lua parte la mai multe activități și dezbateri organizate în contextul evenimentului de la UTCB.

La Târgul Companiilor, specialiștii companiilor Ubitech Construcții și Leviatan Design le-au prezentat studenților oportunitățile de practică și internship din cadrul celor două companii, precum și tehnologii avansate pe care le utilizează în proiectele de construcții, cum ar fi ochelarii HoloLens 2 și echipamentul NavVis VLX.

Cătălin Podaru, CEO Ubitech Construcții și Leviatan Design, a participat la dezbaterea “Învătământul Superior Tehnic – Încotro?”, acolo unde a vorbit despre meseriile viitorului, tendințele din domeniul ingineriei și importanța adaptării curriculumului universitar la tendințele pieței muncii.

Maria Văsi, Romina Posea, Anca Stancu și Cristina Ilie, specialiști de top din cadrul celor două companii de proiectare și execuție, au participat, de asemenea, la multiple activități și dezbateri organizate în cadrul evenimentului ConstructFest, cu scopul de a promova o abordare mai amplă a metodologiei BIM în programele de studii universitare.

Noi programe de practică și internship, disponibile la Ubitech Construcții

ConstructFest a confirmat și anul acesta că este cel mai mare târg european de construcții pentru elevi și studenți, iar la scurt timp de la lansarea programelor de practică și internship în cadrul companiei Ubitech Construcții, mai mulți studenți și-au exprimat intenția de a urma un stagiu la Ubitech. Mai multe detalii sunt disponibile aici.


Compania Ubitech Construcții va continua să susțină inițiativele și programele facultăților cu profil tehnic din România, din dorința de a contribui la formarea viitorilor ingineri din țara noastră.