Contactează-ne!

Descoperă o echipa unită ce lucrează pentru a furniza soluții inginerești de încredere.

icon_widget_image Luni-Vineri: 9am - 6pm; Weekend: Închis icon_widget_image Splaiul Unirii nr. 165, TN Offices 2, et.8, Sector 3, București, România icon_widget_image +40 37 4063 488 Fax: +40 374 090 914

Ubitech Construcții, pregătită pentru provocările anului 2024 din domeniul construcțiilor3 min. de citit

În ceea ce privește evoluția pe care o vor înregistra companiile de construcții anul acesta, există un optimism rezervat în industrie, ținând cont de faptul că se preconizează o încetinire a ritmului de creștere față de anul trecut, potrivit unui articol publicat de eSub Cloud.

Piața europeană a construcțiilor va înregistra o evoluție pozitivă pe anumite segmente. Astfel, piața de inginerie civilă va rămâne rezilientă datorită investițiilor publice în infrastructuri critice și se așteaptă să crească până în 2026.

Lucrările de renovare a clădirilor nerezidențiale sunt estimate, de asemenea, să crească în 2024, anticipându-se o pondere mai mare în volumul de lucrări de construcții noi, începând din 2025, conform unui articol publicat de Agenda Construcțiilor. Potrivit aceleiași surse, sectorul rezidențial va fi afectat anul acesta, fapt pentru care va continua să se contracte și va înregistra o evoluție modestă în anii următori.

În Marea Britanie, industria construcțiilor ar urma să înregistreze o creștere modestă în 2024, fiind însă urmată de o creștere mai semnificativă în 2025. Piața locuințelor, deși afectată de incertitudine, are perspective de stabilizare. Proiectele din domeniul sănătății și al educației vor continua să crească, iar piața de inginerie civilă va înregistra, de asemenea, o creștere stabilă, potrivit publicației Construction News.

În România, conform datelor Eurostat din octombrie 2023, sectorul construcțiilor a înregistrat una dintre cele mai mari creșteri anuale, cu un progres semnificativ de 9,2%, conform portalului de presă Economedia. Această performanță a plasat România, la finalul anului anterior, în poziția de lider regional în ceea ce privește creșterea sectorului construcțiilor, depășind țări precum Spania și Polonia.

Totuși, prognozele pentru anul 2024 vin cu provocări importante pentru sectorul construcțiilor din România, se arată în publicația BizBrașov. Datele statistice indică o tendință de creștere a prețurilor în toate sectoarele, inclusiv în construcții, iar numărul angajaților din sectorul construcțiilor ar urma să scadă. Factori precum creșterea salarială și diminuarea profiturilor vor influența mediul de afaceri, iar deciziile guvernamentale și fluctuațiile economice vor avea un impact semnificativ asupra industriei.

Cu un mindset agil și o viziune orientată spre succes, experții companiei Ubitech Construcții sunt pregătiți să depășească provocările și incertitudinile care se prefigurează în 2024, dar și să fructifice cât mai multe dintre oportunitățile care se vor contura pe parcursul acestui an.

Ubitech Construcții investește masiv în soluții tehnologice avansate, pentru a îmbunătăți eficiența și a reduce costurile, ceea ce îi asigură competitivitatea pe piață. Însă asta nu e tot. La Ubitech, oamenii sunt pe primul loc și beneficiază de un program amplu de dezvoltare continuă, care are contribuții importante în ceea ce privește consolidarea și perfecționarea echipei.

Specialiștii Ubitech sunt atenți la schimbările de pe piața construcțiilor, dar și la nevoile clienților, astfel încât proiectele pe care le dezvoltă să răspundă chiar și celor mai exigente așteptări.

În fața provocărilor economice generate de contextul actual, compania Ubitech Construcții are o abordare proactivă, angajându-se în diversificarea portofoliului de proiecte, prin integrarea unei game variate de domenii, precum și în stabilirea de noi parteneriate strategice.

În acest fel, Ubitech Construcții continuă să modeleze peisajul construcțiilor din România, stabilind noi standarde de excelență, chiar și într-un climat economic plin de incertitudini și provocări.