Contactează-ne!

Descoperă o echipa unită ce lucrează pentru a furniza soluții inginerești de încredere.

icon_widget_image Luni-Vineri: 9am - 6pm; Weekend: Închis icon_widget_image Splaiul Unirii nr. 165, TN Offices 2, et.8, Sector 3, București, România icon_widget_image +40 37 4063 488 Fax: +40 374 090 914

Ubitech Construcții a semnat contractul pentru primul pachet de lucrări la Spitalul Regional de Urgență Cluj3 min. de citit

Compania Ubitech Construcții a semnat ieri, 28.02.2024, contractul pentru primul pachet de lucrări de construcții la Spitalul Regional de Urgență Cluj, care va deveni centrul principal pentru îngrijirea pacienților critici și a cazurilor complexe din regiunea de Nord – Vest a țării.  

Contractul semnat de Ubitech Construcții pentru prima etapă a proiectului include lucrări de organizare de șantier, excavare grosieră a pământului, devierea rețelelor de utilități și amenajarea căilor temporare de acces, construirea unei incinte etanșe de pereți mulați, ziduri de sprijin din piloți forați, precum și lucrări pregătitoare pentru extinderea organizării de șantier în etapa a doua a proiectului, care urmează să fie scoasă la licitație, pentru construcția propriu-zisă a spitalului.  

Proiectul are o valoare totală estimată la 3,35 miliarde de lei, iar finanțarea va fi asigurată, în principal, de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, cu 2 miliarde de lei (dintre care 1,64 miliarde lei contribuție națională și 350 de milioane lei fonduri europene), precum și printr-un credit de 1,525 miliarde de lei de la Banca Europeană de Investiții (BEI).  

„Acest proiect reprezintă o oportunitate extraordinară pentru echipa noastră, care va pune în valoare expertiza și profesionalismul specialiștilor Ubitech în realizarea lucrărilor cu grad ridicat de complexitate. Suntem onorați să contribuim la edificarea acestui proiect vital pentru România, care va avea un impact semnificativ în îngrijirea pacienților critici și a cazurilor complexe din regiunea de Nord – Vest a țării”, a declarant Cătălin Podaru, CEO Ubitech Construcții.  

Spitalul Regional de Urgență din Cluj va fi o instituție medicală de importanță majoră, care va oferi o gamă completă de servicii medicale și avea o capacitate de 849 de paturi. Dintre acestea, 336 de paturi sunt destinate pentru îngrijiri chirurgicale, 343 de paturi pentru îngrijiri medicale, 64 de paturi pentru pediatrie și obstetrică-ginecologie, 82 de paturi pentru terapie intensivă (dintre care 10 pentru terapie intensivă pediatrică), precum și facilități specializate pentru îngrijirea intensivă neonatală și pentru unitatea de arsuri.  

De asemenea, spitalul va include un centru dedicat cardiologiei, un bloc operator integrat cu 22 de săli de intervenție chirurgicală și va furniza servicii de spitalizare de zi și chirurgie de zi. 

Ubitech Construcții, una dintre cele mai digitalizate și tehnologizate companii de construcții din România, parte a Leviatan Group, a realizat mai multe proiecte de referință la nivel național, cu o arie largă de facilități precum unități multifuncționale, săli de sport, baze de antrenament și alte tipuri de proiecte din sfera educațională și militară. Ca parte a proiectelor de infrastructură militară pe care le-a dezvoltat în multiple zone din România, Ubitech a edificat inclusiv unități medicale.  

Printre proiectele de portofoliu ale companiei Ubitech Construcții se numără realizarea infrastructurii aeroportuare din Câmpia Turzii pentru avionul multirol F16, executarea lucrărilor de construcții de clădiri și instalații militare la noul sediu al Comandamentului Corpului Multinațional de Sud-Est al NATO, din Sibiu, precum și alte proiecte de anvergură. Mai multe detalii despre proiectele companiei Ubitech Construcții sunt disponibilela acest link: https://ubitech.ro/portofoliu/.

Comunicatul Guvernul României cu privire la semnarea contractului de construire a Spitalului Regional de Urgență Cluj poate fi accesat aici.