Contactează-ne!

Descoperă o echipa unită ce lucrează pentru a furniza soluții inginerești de încredere.

icon_widget_image Luni-Vineri: 9am - 6pm; Weekend: Închis icon_widget_image Splaiul Unirii nr. 165, TN Offices 2, et.8, Sector 3, București, România icon_widget_image +40 37 4063 488 Fax: +40 374 090 914

Practică & Internship 2023 @Ubitech Construcții4 min. de citit

Ubitech Construcții, una dintre cele mai digitalizate și automatizate companii din domeniul construcțiilor din România, care a implementat metodologia BIM la nivelul întregului proces de lucru, în cele mai importante proiecte derulate la nivel national, a derulat în anul 2023 noi programe de practică și internship.
Studenții care s-au înscris la stagiile de practică și internship derulate de Ubitech au lucrat la proiecte reale de construcții, prilej cu care au putut utiliza echipamente și aplicații software de ultimă generație.

Practică

În luna iunie, mai mulți studenți entuziaști de la Universitatea Tehnică de Construcții București au urmat stagiul de practică la Ubitech Construcții și au dobândit astfel cunoștințe despre procesele BIM, aplicate în proiectele Design & Build.

Daniel Gheorghe, reprezentantul Graitec România, partener al grupului de companii din care fac parte Ubitech Construcții și Leviatan Design, în procesul de adoptare și implementare a noilor tehnologii, s-a alăturat programului de practică și le-a prezentat studenților avantajele utilizării BIM în proiectele de construcții.

Programul de practică de anul acesta a adus și o noutate, marcată prin semnarea unui parteneriat de practică cu Universitatea Politehnica din București, ceea ce le-a permis atât studenților de la Universitatea Tehnică de Construcții București, cât și celor de la UPB, să urmeze stagiul organizat de Ubitech.

Stagiul nostru de practică i-a ajutat pe studenți să-și formeze o imagine cât mai clară despre ceea ce înseamnă să lucreze în domeniul construcțiilor, fiind structurat în așa fel încât aceștia să urmărească evoluția și dezvoltarea pe etape a unor proiecte reale.

Astfel, studenții au învățat de la echipele Departamentelor Procurement, Ofertare-Derulare Contracte și Decontare să verifice și să analizeze ofertele primite, să realizeze analize comparative, să negocieze contracte, să întocmească oferte pe listele de cantități, să pregătească devize, atașamente de lucrări executate, formulare de aprobare a materialelor și procese-verbale pentru lucrări și materiale, dar și cum să extragă cantități cu ajutorul Navisworks.

Studenții au interacționat apoi cu specialiștii Departamentelor de Digital Twin, Asistență Tehnică și Planificare si Îmbunătățire Procese, care le-au prezentat avantajele digitalizării în construcții, iar în etapa finală a stagiului, studenții au aflat de la echipa Departamentului Proiectare Structuri cum să analizeze studii geotehnice și să facă modelare în Revit.

În ziua dedicată tehnologiei Digital Twin, studenții au avut ocazia să afle care sunt echipamentele de top cu care echipa Departamentului de Digital Twin, Topografie și Telemetrie Avansată obține date din teren. În acest fel, au descoperit scanerele Faro Focus S350 și NavVis VLX, dronele DJI Phantom 4 RTK și DJI Matrice 300 RTK, camerele Zenmuse P1 și Zenmuse H20T, precum și georadarul Zond Aero 500.

Totodată, studenții au avut parte de o demonstrație cu cele două scanere și cu una dintre drone, pentru ca mai apoi să poată observa cum sunt procesate datele și care sunt rezultatele obținute.

Vizitele pe șantier au venit în completarea experienței practice, iar cu această ocazie, studenții au interacționat cu specialiștii grupului de proiectare și execuție și au utilizat ochelarii de Mixed Reality HoloLens 2. Astfel, studenții au putut vedea reprezentarea virtuală interactivă a construcției care se află în plin proces de execuție și au înțeles în acest fel cum sunt aplicate în realitate conceptele despre care au învățat.

Studenții au dat dovadă de implicare pe tot parcursul stagiului de practică, fapt pentru care specialiștii Ubitech au fost încântați să-i cunoască și să le deschidă calea către multiplele oportunități pe care le pot avea în domeniul construcțiilor.

Gândurile studenților care au urmat programul de practică la Ubitech în 2023

Internship

Andreea, Alex și Emanuel, studenți la Universitatea Tehnică de Construcții București, au fost încântați de stagiul de practică și au decis să continue să acumuleze experiență importantă în domeniul construcțiilor, în cadrul unui stagiu de internship plătit în cadrul grupului de companii din care fac parte Ubitech Construcții și Leviatan Design.

În programul de internship s-a înscris și Andra, care a urmat cursurile Făcultății de Inginerie în Limbi Străine la UTCB, la specializarea Traducere și interpretare, iar acum este tare nerăbdătoare să-și pună în valoare cunoștințele în Departamentul de Marketing.

Ubitech Construcții face noi pași importanți în susținerea educației și contribuie astfel la formarea viitorilor specialiști din România.

Gândurile studenților care au urmat programul de internship la Ubitech în 2023