Contactează-ne!

Descoperă o echipa unită ce lucrează pentru a furniza soluții inginerești de încredere.

icon_widget_image Luni-Vineri: 9am - 6pm; Weekend: Închis icon_widget_image Splaiul Unirii nr. 165, TN Offices 2, et.8, Sector 3, București, România icon_widget_image +40 37 4063 488 Fax: +40 374 090 914

Internship 20222 min. de citit

Anul acesta, 5 studenți de la Universitatea Tehnică de Construcții București – UTCB au absolvit programul de Internship, derulat în perioada 8 august 2022 – 7 octombrie 2022 la Ubitech Construcții și Leviatan Design.

Astfel, Andreea-Gabriela Ion, Elisa Mariana Lisenchi, Gabriela-Giulia Mocanu, Constantin Teodor Cojocaru, și Cristian Chirițoiu au avut oportunitatea de a dobândi experință practică în domeniul construcțiilor, sub îndrumarea specialiștilor din cadrul celor două companii.

„Consider că programul de practică și internship este o extensie a facultății. Studenții vin cu foarte multe cunoștințe, dar sunt puțin neîncrezători. Nu știu sau poate nu își dau seama câte oportunități are domeniul construcțiilor. Vin, poate, doar cu ideea de a face proiectare și își dau seama că proiectarea înseamnă mult mai mult decât a face niște calcule și a preda niște desene. Chiar și în procesul acesta de proiectare, am încercat să-i introducem în primele etape, iar ulterior și în dezvoltarea părții scrise și în colaborarea cu celelalte specialități, tocmai ca să le dăm încredere studenților”, a declarat Maria Văsi, Head of Structural Engineering Office & BIM Implementation Manager.

După finalizarea stagiului de practică, Andreea, Elisa, Giulia, Teo și Cristi au fost curioși să descopere mai multe de la specialiștii Ubitech Construcții și Leviatan Design și au urmat astfel un program de Internship plătit în cadrul acestor companii.

Pe parcursul stagiului de Internship, cei 5 studenți s-au familiarizat cu metodele noastre de lucru inovative și au avut oportunitatea de a utiliza tehnologii moderne, folosite în dezvoltarea proiectelor sustenabile.

Prin susținerea activă a mediului academic, Leviatan Design și Ubitech Construcții le oferă viitorilor ingineri posibilitatea de a afla care sunt avantajele locurilor de muncă din domeniul construcțiilor, în contextul digitalizării șantierelor de construcții.

Continuăm să susținem eforturile Universității Tehnice de Construcții București – UTCB, prin realizarea unui nou podcast Constructiv, pentru a scoate în evidență perspectivele pe care le au studenții atunci când urmează stagii de Internship, precum și oportunitățile pe care le au aceștia odată cu absolvirea facultății.