Contactează-ne!

Descoperă o echipa unită ce lucrează pentru a furniza soluții inginerești de încredere.

icon_widget_image Luni-Vineri: 9am - 6pm; Weekend: Închis icon_widget_image Splaiul Unirii nr. 165, TN Offices 2, et.8, Sector 3, București, România icon_widget_image +40 37 4063 488 Fax: +40 374 090 914

Clădirea Simulatorului de Zbor de la Borcea3 min. de citit

Împărtășim cu tine soluțiile proiectate și executate!

  • Tip proiect: construcții civile
  • Suprafață construită: 945,20 mp;
  • Suprafață utilă: 849,00 mp;
  • Înălțime maximă: 10,30 ml;

În cadrul proiectului INFRASTRUCTURĂ BAZA AERIANĂ – ZONA OPERAŢIONALĂ 2008-I-727 Feteşti, UBITECH CONSȚRUCTII a realizat clădirea aferentă centrului de înstruire a piloților – Simulator de zbor, situată in localitatea Borcea, județul Călărași.

Structura clădirii a fost realizată din cadre, cu fundaţii, stâlpi, grinzi şi plansee din beton armat.

Pereţii de închidere, căt și cei de compartimentare, au fost realizați din zidărie de cărămidă.

Învelitoarea este de tip terasă, termo-hidro-izolată, la doua cote de nivel, distincte.

Din punct de vedere al realizării instalațiilor, provocarea pentru proiectul acesta a fost atingerea tuturor parametrilor impuși pentru astfel de echipamente, mai precis controlul umidității atât la limita inferioară, cât și la limita superioară, dar mai ales nivelul de filtrare pentru care a fost cerut să fie conform standardului ISO14644 -ISO 8 (Cleanrooms and associated controlled environments) un standard destul de rar întâlnit în construcțiile de acest tip. Prin efortul comun al departamentului de instalații a fost identificată soluția optimă, respectiv alegerea unui sistem compact realizat special pe nevoile și cerințele din tema de proiectare

Clădirea Simulator de Zbor dispune de instalații de răcire/încălzire și control umiditate de tip “close-control” (dulapuri de climatizare) de înaltă precizie, funcționând în regim de pompă de căldură aer-aer cu agent frigorific freon ecologic. Acest tip de dulap de climatizare este utilizat în domeniul sistemelor de control climatic de precizie, destinat spațiilor în care degajările de căldură sunt mari, realizând astfel o optimizare maximă între capacitatea de răcire și amprenta la sol a echipamentului.

Acest tip de echipament realizează un control climatic de precizie simultan și continuu, 24 de ore pe zi, al temperaturii, umidității, distribuției și purității aerului respectând normele “C.E.” privind asigurarea securității mecanice, electrice și electromagnetice a echipamentelor. Pentru cabina simulatorului de zbor au fost prevăzute două canale de introducere aer, cu secțiune circulară, având diametrele de 500 mm. Debitul de aer pentru fiecare racord de aer introdus vă fi de 4100m3/h, la o presiune disponibilă de 400Pa cu un nivel de filtrare de 5 microni.

Te-ar putea interesa și:

No posts were found for provided query parameters.