Contactează-ne!

Descoperă o echipa unită ce lucrează pentru a furniza soluții inginerești de încredere.

icon_widget_image Luni-Vineri: 9am - 6pm; Weekend: Închis icon_widget_image Splaiul Unirii nr. 165, TN Offices 2, et.8, Sector 3, București, România icon_widget_image +40 37 4063 488 Fax: +40 374 090 914

BIM, metodologia care definește excelența în proiectele realizate de Ubitech Construcții3 min. de citit

Recunoscută pentru abordarea sa inovatoare în proiectele de construcții, compania Ubitech Construcții utilizează cu succes metodologia BIM de aproape 4 ani, timp în care a realizat pași semnificativi în direcția digitalizării și eficientizării proceselor.

„Grupul de firme Leviatan Design și Ubitech Construcții are în echipa sa peste 200 de specialiști: arhitecți, ingineri și echipe de project management care pot livra de la faza de concept până la predarea construcției către client proiecte complexe din domeniul militar, la standarde NATO, din domeniul medical și infrastructura de educație. Proiectele noastre sunt profund tehnologizate pe fluxurile de lucru pentru a putea livra, la nivel de calitate ridicată, proiecte în cel mai scurt timp”.
Cătălin Podaru
CEO Leviatan Design și Ubitech Construcții

BIM nu este doar o metodologie, ci o transformare digitală care implică utilizarea tehnologiilor avansate și optimizarea proceselor și a standardelor de lucru. Unul dintre avantajele majore ale utilizării BIM în faza de execuție este coordonarea eficientă între diferitele specialități implicate în proiect. Astfel, toate elementele proiectului sunt aliniate și integrate corect, iar echipa de execuție are la dispoziție un model digital complet și precis al construcției, fapt ce accelerează procesul de execuție și asigură o calitate superioară a lucrării finale.

„Utilizarea modelului informațional în platforma noastră colaborativă de lucru BIM 360 a dus la eficientizarea timpilor de predare a proiectelor noastre. Totodată, am remarcat reducerea cu până la 30% a timpilor necesari verificărilor de calitate, a comunicării cu echipele din șantier și a generării de documente conexe care acum se realizează tot în platforma colaborativă de lucru, iar rapoartele pot fi generate în timp real, în vederea anexării acestora la cartea tehnică a construcției”.
Maria Văsi
BIM Implementation Manager

Mediul comun de date oferit de BIM permite vizualizarea tuturor planșelor, a versionărilor acestora și a materialelor, asigurând o bază de date consistentă și actualizată pentru toate proiectele și materialele puse în operă.

„Pentru noi, BIM înseamnă mai ușor, mai rapid, mai corect. În zona de execuție timpul de reacție este foarte important. Încărcarea modelului 3D în BIM 360 permite accesul în timp real la toate planurile și detaliile de proiect, pentru toate părțile implicate”.
Daniel Alecu
Site Manager

Un alt avantaj major al utilizării metodologiei BIM se reflectă în interacțiunea cu beneficiarul proiectului. Mai exact, BIM facilitează comunicarea cu beneficiarul, asigurând un proces mai transparent și interactiv, pentru ca la final rezultatul să fie în concordanță cu așteptările beneficiarului.

„Beneficiarul, chiar și fără background tehnic, având modelul 3D cu toate specialitățile integrate, înțelege proiectul, are o imagine de ansamblu a acestuia și poate oferi feedback în timp real, încă dintr-o fază incipientă”.
Romina Posea
Head of Planning and Continuous Improvement Office

Cu o viziune clară și o capacitate dovedită de a se adapta la schimbările tehnologice, compania Ubitech Construcții este pregătită să își consolideze rolul de promotor al digitalizării construcțiilor din România, fiind orientată în permanență către oferirea de soluții inovative, care să răspundă cerințelor din ce în ce mai complexe ale acestei industrii.

Noile tehnologii din domeniul construcțiilor au fost adoptate și implementate în cadrul companiilor Leviatan Design și Ubitech Construcții cu sprijinul Graitec România, Partener Platinum Autodesk și dezvoltator internaţional de soluţii software pentru proiectare.