Contactează-ne!

Descoperă o echipa unită ce lucrează pentru a furniza soluții inginerești de încredere.

icon_widget_image Luni-Vineri: 9am - 6pm; Weekend: Închis icon_widget_image Splaiul Unirii nr. 165, TN Offices 2, et.8, Sector 3, București, România icon_widget_image +40 37 4063 488 Fax: +40 374 090 914

Dronele, roboții și imprimarea 3D, în fruntea trendurilor din domeniul construcțiilor în 20243 min. de citit

În 2024, companiile de construcții vor pune accent pe sustenabilitate, pentru a răspunde cerințelor pieței și reglementărilor de mediu care vizează atingerea neutralității climatice până în 2050, dar și pe digitalizare și automatizare, pentru a crește productivitatea echipelor și pentru a optimiza costurile și a îmbunătăți calitatea proiectelor, se arată într-un articol publicat de Deloitte.

Companiile din acest sector și-au propus, așadar, în acest an să integreze mai multe materiale ecologice în proiectele pe care le dezvoltă, pentru a realiza construcții durabile. Totodată, pentru a depăși provocările privind deficitul de forță de muncă și incertitudinile economice, companiile își optimizează resursele și reduc costurile și durata de realizare a proiectelor, prin integrarea metodologiei BIM și a unor tehnologii avansate precum imprimarea 3D, drone și roboți, conform unui articol publicat de Epicflow.

Tehnologiile de ultimă generație vor revoluționa industria construcțiilor, îmbunătățind eficiența, calitatea și siguranța pe șantier, reducând risipa. În viitorul apropiat, inteligența artificială ar putea redefini competențele în construcții. De asemenea, industria va căuta să colaboreze cu sectoare precum IT și robotică, pentru a împărtăși cunoștințe și practici inovative, potrivit unei analize realizate de Autodesk.

Adoptarea inteligenței artificiale în construcții promite transformări semnificative. Aceasta aduce multiple avantaje în proiectare, permițând crearea de modele arhitecturale complexe și inovatoare, în timp ce analiza predictivă poate prognoza tendințele pieței, ajutând companiile să se adapteze rapid la schimbări. Totodată, prin automatizarea sarcinilor repetitive, inteligența artificială le permite specialiștilor din domeniu să se concentreze asupra activităților cu valoare adăugată mare, stimulând astfel productivitatea și inovația în domeniu, potrivit Deloitte.

Utilizarea dronelor în construcții se află, de asemenea, în trendurile acestui an, potrivit PlanRadar, întrucât acestea pot inspecta rapid și ușor șantierele de construcții, furnizând date precise care pot fi utilizate pentru a planifica și gestiona proiectul. Dronele pot efectua cartografieri rapide și precise, pot inspecta zone greu accesibile, pot crea modele 3D ale șantierelor de construcții și pot identifica eventuale probleme.

Leviatan Group, format din companiile Leviatan Design, Ubitech Construcții și eConfaire Immersive Design, are în componența sa 300 de specialiști dedicați, care urmăresc în permanență trendurile din domeniul construcțiilor, din dorința de a optimiza continuu procesele de lucru, dar și pentru a oferi, în proiectele pe care le dezvoltă, soluții adaptate vremurilor pe care le trăim.

Îmbunătățirea modului de lucru al specialiștilor Leviatan Group are la bază soluții personalizate dezvoltate de eConfaire, firmă de cercetare și dezvoltare de produse software și hardware, cu o experiență solidă în domenii precum inginerie, construcții și multe altele.

Angajamentul Leviatan Group pentru inovație și excelență este evidențiat de participarea activă la peste 20 de evenimente de profil în ultimul an, printre care se numără Autodesk University, BIG 5 Global și INTERGEO.

În fiecare proiect semnat de Leviatan, Ubitech și eConfaire se regăsește pasiunea pentru excelență, ceea ce plasează cele trei companii în fruntea domeniilor în care activează.